Μία από τις σημαντικότερες δεξιότητες που δεν θα μάθουμε ποτέ στο Πανεπιστήμιο αλλά κρίνεται το επαγγελματικό μας μέλλον από αυτή, είναι η δεξιότητα της Δικτύωσης.

Η δικτύωση είναι ένα τρομερά πολύτιμο εργαλείο, ιδιαίτερα στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, όταν η κάθε στιγμή που περνάει… κοστίζει. Η επιτυχία όμως θα έρθει όχι με τη δικτύωση, αλλά με τα αποτελέσματα της δικτύωσης. Για να σε ακολουθήσει η επιτυχία πρέπει να καλλιεργήσεις ορισμένα βασικά συστατικά στοιχεία του χαρακτήρα σου που θα σου επιτρέψουν να είσαι ελκυστικός και να κανείς αποτελεσματική δικτύωση. Αυτά τα στοιχεία (Αποδοχή, Ευγνωμοσύνη,  Έγκριση, Θαυμασμός, Προσοχή, Αξιοπιστία, Η ισχύς της προσωπικής σας μάρκας, Προβολή, Κοινωνικό Κεφάλαιο) απαρτίζουν το μοντέλο που έχω ονομάσει ως Δικτυόγραμμα.

Με το δικτυόγραμμα θα αναπτύξετε δεξιότητες που χρειάζεστε για να προσέξετε την επαγγελματική σας αξιοπιστία και να διαπρέψετε στη δικτύωση μέσω της διαπροσωπικής επαφής και μέσω του διαδικτύου.

Εισηγητής: Πρόδρομος Μελετιάδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας

13103338_208513326198147_3658353527244467304_nO Πρόδρομος Μελετιάδης είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων βοηθώντας πελάτες από όλο τον κόσμο να επιτύχουν τους επαγγελματικούς και προσωπικούς τους στόχους. Παράλληλα έχει αποκτήσει μια πολυετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης συμμετέχοντας στη δημιουργία φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης και διδάσκοντας οικονομικά σε παιδιά Γ λυκείου. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.