20o INFOCOM WORLD CONFERENCE

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 – Αθήνα, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

«New Horizons: The Techonomy of Gigabit Era!»

Ζούμε στον αιώνα της τεχνολογίας! Οι αλλαγές είναι ραγδαίες και το μέλλον που έρχεται με ταχύτητα πολλών Gigabits, φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Σύντομα, όλες οι συσκευές θα είναι δικτυωμένες μεταξύ τους, η σύνδεση θα γίνεται σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και δυνατότητες και υπηρεσίες που σήμερα ανάγονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, θα αποτελούν καθημερινότητα!

Ωστόσο, για να φθάσουμε μέχρι αυτό το σημείο, η αγορά των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής πέρασε από πολλές και διαφορετικές φάσεις.

Στόχος του επετειακού 20ου InfoCom World είναι να αναδείξει τις εξελίξεις που σημάδεψαν τα τελευταία 20 χρόνια την εγχώρια Τηλεπικοινωνιακή αγορά ξεκινώντας από το 1998 που διεξήχθη το 1ο InfoCom World με κεντρικό τίτλο «New Horizons».

Είκοσι χρόνια μετά, ο κλάδος συνεχίζει να είναι από τους πιο δυναμικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, λειτουργώντας μάλιστα ως καταλύτης για όλες σχεδόν τις αγορές: βιομηχανία, τράπεζες, υγεία, ασφάλεια, εστίαση, μεταφορές & logistics, retail κ.α.

Παράλληλα, το φετινό συνέδριο, φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο της νέας εποχής, να αναδείξει τις ευκαιρίες και να δώσει τον παλμό της επόμενης ημέρας, με τις παρεμβάσεις των στελεχών που πρεσβεύουν το μέλλον της αγοράς!

Έτσι, ο πάντα επίκαιρος τίτλος του πρώτου συνεδρίου – «New Horizons», δένει με την εποχή που ανατέλλει – «The Gigabit Era» και μέσα από την «Techonomy», αναδεικνύει τις τεχνολογικές προκλήσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής.

1993-2018: 25 Χρόνια Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 1993, ακούστηκε στη χώρα μας για πρώτη φορά, η πρώτη ζωντανή κλήση σε κινητό τηλέφωνο.

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε και το κινητό είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αφού μας τοποθετεί στο κέντρο ενός παγκόσμιου δικτύου επικοινωνίας και πληροφορίας.

Ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια, δεν είχαν προβλέψει αυτήν την εξέλιξη, κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η πραγματικότητα μπορεί εύκολα να ξεπεράσει την φαντασία.

Φυσικά, όσο κι αν κόσμος είναι έτοιμος και πρόθυμος να ενσωματώσει στη ζωή του μία καινοτομία, η τεχνολογία είναι αυτή που θα δώσει τα μέσα για να επέλθει η αλλαγή.

Σε αυτά τα 25 χρόνια, είδαμε τέσσερις γενιές ασύρματης τεχνολογίας, δισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγών, εκατομμύρια εργαζόμενους σε αυτό το χώρο και εκθετική αύξηση όλων των μεγεθών που συνδέονται με τις τεχνολογίες αυτές.

Στο 20ο Infocom World, σκοπεύουμε να κάνουμε μία μικρή στάση και να κοιτάξουμε λίγο πίσω, για να δούμε όχι μόνο τα πράγματα που άλλαξαν, αλλά και όσα μένουν πεισματικά ίδια.

Αυτά που ακόμα και μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο περιβάλλον τεχνολογίας, σχηματίζουν βουνά από χαρτιά πάνω σε κάποια γραφεία, προσκρούουν σε απολιθώματα εγκεφάλων και λαβυρίνθους, γεμάτους παγίδες και γραφειοκρατικά αδιέξοδα.

Κι όμως, παρά τις αντιξοότητες, αυτά τα 25 χρόνια, έγιναν επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, με αποτέλεσμα η ταχύτητα των δικτύων μας να ανέβει κατά 10.000 φορές και οι τιμές ανά Mbps να πέσουν στο ναδίρ. 

Και όλα αυτά, ενώ η χώρα μας υστερεί κατά μία τουλάχιστον 4ετία σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αφού πλέον διακρίνεται μόνο στην υψηλή φορολογία!

Έτσι, μετά από αυτή την αποτίμηση που θα επιχειρήσουμε, θα στρέψουμε πάλι το κεφάλι μπροστά, προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε για να επιταχύνουμε το βηματισμό μας προς την 3η δεκαετία της παγκόσμιας δικτύωσης. 

Η γιορτή για τα 25 χρόνια της Κινητής Τηλεφωνίας – που συμπίπτει και με τα 30 χρόνια του Internet στην Ελλάδα, είναι η γιορτή της τεχνολογίας, η γιορτή που μας αφορά όλους, γιατί οι τεχνολογικές εξελίξεις, άλλαξαν τη ζωή όλων μας. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, αφού τα καλύτερα έρχονται!

Παράλληλες Δράσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, θα πραγματοποιηθει μια σειρά παράλληλων δράσεων, θεματικών ενοτήτων αλλά και εξειδικευμένων labs, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, οι περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι που αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου ΤΠΕ και να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν όχι μόνο την καθημερινότητά τους, αλλά και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών TΠΕ

Το συνέδριο InfoCom World, που διοργανώνεται από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά InfoCom και Κινητή Τηλεφωνία, αποτελεί θεσμό για τις Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορικής & τα Media στη ΝΑ Ευρώπη. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς, αλλά και όσων χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα εργαλεία και τις υπηρεσίες, προκειμένου να κάνουν πράξη τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. 

Στο InfoCom World συμμετέχει σύμπασα η επιχειρηματική κοινότητα: Στελέχη Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media, CEOs, CIOs και IT Directors, Operation Managers, Data Center & Cloud Experts, Network Engineers, IT Strategists & Solution Architects, Κατασκευαστές και Προμηθευτές Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Consumer Electronics.

Στην πράξη το συνέδριο αφορά όλους τους κλάδους, δεδομένου ότι το ICT εμπλέκεται οριζόντια, έμμεσα ή άμεσα, σε όλες τις αγορές. Έτσι, μεταξύ άλλων απευθύνεται σε: System Integrators, Service Providers, Οικονομικούς Διευθυντές, Developers, IT Security Officers, IT Auditors, Μηχανικούς Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Data Analysts, Στελέχη Πωλήσεων, Διαφήμισης & Marketing, Στελέχη HR & PR, Νομικούς Συμβούλους κ.α.

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
Infocom Security
Security Project
Mobile Connected World
E-business & Social Media
Hotel Tech

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Smart Press είναι:

Infocom
Security Manager
IT Professional Security
Δορυφορικά Νέα