18ο Συνέδριο InfoCom World

 Digital Economy: The Highway of NGN!

2 Νοεμβρίου 2016 | Ξενοδοχείο Divani Caravel

 

Tο μεγαλύτερο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media στη ΝΑ Ευρώπη, το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς, αλλά και όσων χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα εργαλεία και τις υπηρεσίες, προκειμένου να κάνουν πράξη τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό είναι γεγονός. Είναι προφανές ότι ήρθε η ώρα η πραγματική οικονομία να πάρει τα ηνία της ανάπτυξης!

Η αγορά βιώνει την αναδιάρθρωση του τεχνολογικού, επενδυτικού και στρατηγικού της προσανατολισμού και είναι πλέον κοινή παραδοχή, ότι οι ψηφιακές γέφυρες είναι η μοναδική διέξοδος προς τη νέα οικονομία, την έξοδο της χώρας από το περιθώριο και την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας. To 18o InfoCom World, με κεντρικό θέμα Digital Economy: The Highway of NGN, δείχνει τη δυναμική και το δρόμο της εξέλιξης!

Υποδομές, υπηρεσίες, προϊόντα και περιεχόμενο, έχουν πλέον ως κύριο συστατικό τις τεχνολογίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και δεν υπάρχει κανείς στον πολιτισμένο κόσμο, που να θεωρεί περιττή πολυτέλεια την ψηφιοποίηση και τη διασύνδεση.

Η οικονομία, γίνεται πλέον ψηφιακή και διασυνδεδεμένη, κάτι που αποτελεί ευκαιρία -αλλά παράλληλα και αδήριτη ανάγκη– για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα, γιατί αν χαθεί ο δρόμος για τη Νέα Γενιά Υπηρεσιών, η οπισθοδρόμηση και η απομόνωση θα είναι αναπόφευκτες.

 

Ποιοι συμμετέχουν

Στο InfoCom World συμμετέχουν η επιχειρηματική κοινότητα, Στελέχη Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media, CEOs, CIOs και IT Directors, Operation Managers, Data Center & Cloud Experts, Network Engineers, IT Strategists & Solution Architects, Κατασκευαστές και Προμηθευτές Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Consumer Electronics.

Στην πράξη το συνέδριο αφορά όλους τους κλάδους, δεδομένου ότι το ICT εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα σε όλες τις αγορές. Έτσι, μεταξύ άλλων αφορά: System Integrators, Service Providers, Οικονομικούς Διευθυντές, Developers, IT Security Officers, IT Auditors, Μηχανικούς Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Data Analysts, Στελέχη Πωλήσεων, Διαφήμισης & Marketing, Στελέχη HR & PR, Νομικούς Συμβούλους κ.α.

 

 Θεματολογία: Τι παρουσιάζεται

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η Νέα Γενιά Δικτύων και Υπηρεσιών θα αλλάξει τη ζωή μας, την επιχειρηματικότητα αλλά και τον κόσμο. Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου Digital Economy: The Highway of NGN, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την επόμενη μέρα της αγοράς.

Βασικό συστατικό είναι η ταχύτητα γι’ αυτό και η πρώτη ενότητα έχει ως τίτλο «NGNFull Speed Ahead». Ποιες είναι όμως οι απαιτήσεις για ταχύτητα; Μερικές εκατοντάδες Mbps ή κάποια Gbps; Χαλκός ή οπτική ίνα; Ποια είναι η βέλτιστη λύση σήμερα και ποια για το εγγύς μέλλον; Στη συγκεκριμένη ενότητα θα παρουσιαστούν οι διαθέσιμες τεχνολογίες, αλλά και οι απαιτούμενες θεσμικές και  ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

Προφανώς, για να γίνει αυτό θα απαιτηθούν επενδύσεις και αυτός είναι ο λόγος που η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο «Digital Economy: Investing in Opportunities». Εδώ, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι καινοτομίες στο αναδυόμενο τοπίο .  Ποιες είναι οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τη διανομή εξελιγμένου πολυμεσικού περιεχομένου; Ποιες είναι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που θα αλλάξουν τη μορφή της αγοράς ICT αλλά και κάθε αγοράς; Πώς διαμορφώνεται η ανάγκη για Data Driven επιχειρήσεις; Πώς αυτό επηρεάζει την αποτελεσματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και το σύγχρονο επιχειρείν;

H τρίτη ενότητα αφορά το στελεχιακό δυναμικό που θα χειριστεί την επανάσταση της νέας γενιάς δικτύων. Οι Έλληνες managers φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους και για τις επιδόσεις τους, είτε εργάζονται στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό. Αυτό, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο «Digital Greece Worldwide: Α High Tech Society!».

Στη συγκεκριμένη ενότητα διακεκριμένοι Έλληνες managers που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό θα δώσουν το στίγμα της αγοράς και τις συνθήκες που επικρατούν στις χώρες που δραστηριοποιούνται.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη ενότητα θα εξεταστούν οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις για ψηφιακές δεξιότητες (e-skills), εκπαιδευτικές δυνατότητες και κάλυψη των αναγκών της αγοράς με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Στην καταληκτική ενότητα «Leaders Summit», που έχει τίτλο «New Generation Investments», οι ηγέτες της αγοράς ΤΠΕ θα εξετάσουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις διευρυμένες ανάγκες, τις απαιτήσεις για επενδύσεις, τα συνεργατικά σχήματα, τα μοντέλα συνεκμετάλλευσης, αλλά και τα δίκτυα διανομής και επαφής με τον τελικό καταναλωτή. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι θεσμικές και οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις και το αποτύπωμά τους στην πραγματική οικονομία.

 

Παράλληλες Δράσεις

Όπως κάθε χρόνο θα υπάρξει ποικιλία παράλληλων δράσεων (θεματικές ενότητες, workshops κ.α.).  Στο Digital Lab που έχει τίτλο «Digital Transformation» θα συζητηθεί η  ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι διαθέσιμες υλοποιήσεις για κάθε τομέα της αγοράς, ενώ θα φιλοξενηθεί και η άποψη των ειδικών για θέματα όπως: Enterprise Mobility, Cloud, Applications, Security, Data Privacy, Payments, IP Telephony, Connectivity και IoT, κ.α.

 

Το InfoCom World 2016 φιλοδοξεί να αναδείξει τη δυναμική, τον παλμό και τη ζωτικότητα του πιο σημαντικού κλάδου της Ελληνικής Οικονομίας. Φιλοδοξεί, όχι μόνο να καταδείξει ότι η έξοδος από την κρίση είναι ψηφιακή, αλλά και να αναζητήσει τους τρόπους υλοποίησης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Δημιουργικής Ανάπτυξης.