23ο InfoCom World

Recharging Greece: Revolution of the Evolution!

24 – 25 – 26 Νοεμβρίου 2021

The best speakers, all in one place!

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και οι συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής καθημερινότητας, άλλαξαν τα δεδομένα και οδήγησαν σε μια τρομακτική επιτάχυνση, όσον αφορά στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Καθώς όλος ο πλανήτης προσπαθεί να επανέλθει σε μια κανονικότητα, στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, αντιμετωπίζοντας τη μεγάλη πρόκληση αξιοποίησης της δυναμικής που δημιούργησε η περαιτέρω υιοθέτηση νέων τεχνολογιών προκειμένου, με όχημα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, να οδηγηθούμε σε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης σε πολλαπλά επίπεδά, ανακτώντας το χαμένο έδαφος. 

Οι ψηφιακές τεχνολογίες και ειδικά οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και οι ICT υπηρεσίες και λύσεις προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αποτελούν το κλειδί σε αυτή την προσπάθεια επαναφοράς και «επιτάχυνσης» της χώρας.

Αυτή ακριβώς η στόχευση, είναι ο κεντρικός άξονας της συζήτησης που επιδίωξε να ανοίξει  το 23ο InfoCom World 2021, το οποίο διοργάνωσε – όπως κάθε χρόνο – η SmartPress, αποτυπώνοντας την “επανάσταση” της τεχνολογικής εξέλιξης ως πυλώνα “επαναφόρτισης” της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της χώρας.   

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο σημαντικών εξελίξεων, με επίκεντρο τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογικές υποδομές και λύσεις και την αξιοποίηση τους από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να “ανοίξουμε” ακόμα περισσότερο το βήμα μας. 

Τα δίκτυα οπτικών ινών αναπτύσσονται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, προσφέροντας την ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί, αλλά και να υιοθετήσουν νέα μοντέλα εργασίας όπως το WFH.  Ταυτόχρονα εξαπλώνονται, τα δίκτυα 5G και οι πρώτες εφαρμογές τους κάνουν την εμφάνιση τους, δημιουργώντας σταδιακά ένα νέο οικοσύστημα που θα βοηθήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν την καινοτομία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. 

Αξιοσημείωτες είναι και οι επενδύσεις στο τομέα των Data Center, του Cloud, του IoT, του Mobility, της Τεχνητής Νοημοσύνης και άλλων τεχνολογικών υποδομών από μεγάλες πολυεθνικές αλλά και από ισχυρές Ελληνικές εταιρίας ακόμα και Startups, δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για μια δυναμική μετάβαση της Ελλάδας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση που θα αναβαθμίσει τη χώρα σε  τεχνολογικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ανάδειξη όλων των παραμέτρων των παραπάνω θεμάτων καθώς και οι στρατηγικές, οι πρακτικές και οι λύσεις που μετουσίωσαν σε πράξη το φετινό σλόγκαν του συνεδρίου “Recharging Greece: Revolution of the Evolution!” Αναδείχθηκαν μέσα από τα πάνελ συζήτησης, τις ομιλίες – παρουσιάσεις και τα workshop στο τριήμερο 23ο InfoCom World, το οποίο πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο και παρακολούθησαν όπως κάθε χρόνο χιλιάδες στελέχη και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα των τεχνολογιών ICT από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από όλη την Ελλάδα.

Το 23ο InfoCom World πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel ενώ μπορείτε πλέον να το παρακολουθήσετε και on-demand.

Αντικειμενικός στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει το βήμα σε όσους και όσες έχουν να παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός της ψηφιακής ανάπτυξης, αλλά και να προκαλέσει δημιουργικές συζητήσεις, ώστε να ακολουθήσουμε τις σωστές επιλογές και να σχεδιάσουμε τον οδικό χάρτη που θα βοηθήσει την Ελλάδα να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.   

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
E-business & Social Media
Infocom Security
Security Project
Mobile Connected World
Hotel Tech

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Smart Press για το εν λόγω Συνέδριο είναι:

Social Media Life
Infocom
Digital Life