Ο σύγχρονος ηγέτης του 21oυ αιώνα ζει σε ένα κόσμο περίπλοκο, και αλληλοεξαρτώμενο που συνεχώς μεταβάλλεται. Προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις  προσωπικές και οργανωτικές του επιδόσεις, είναι απαραίτητο να μπορεί να αναπτύξει 3 ευφυΐες: τη Φυσική Νοημοσύνη PQ (υποστηρίζει όλες τις άλλες ευφυΐες), τη Συναισθηματική του Νοημοσύνη (αφορά τη σχέση με τον εαυτό του και τη σχέση με τους άλλους) και την Πνευματική Νοημοσύνη (SQ).

Η Πνευματική Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να συμπεριφερόμαστε από την υψηλότερη, ευγενέστερη φύση μας, πέρα από την αντίληψη και τους περιορισμούς του εγώ. Είναι η ικανότητα να δρούμε με συμπόνια και σοφία, διατηρώντας την εσωτερική μας ηρεμία, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Τα στοιχεία από την σύγχρονη ψυχολογία, τη νευρολογία, την ανθρωπολογία, και τη γνωσιακή επιστήμη μας δείχνουν ότι η Πνευματική Νοημοσύνη είναι η πιο θεμελιώδης νοημοσύνη! Είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές μας και χρησιμοποιούμε για να αναπτύξουμε τη λαχτάρα και την ικανότητά μας για νόημα, όραμα, αξία στη ζωή μας.

Με οδηγό τη σοφία του ο ηγέτης του σήμερα ξε-φεύγει από την αντίληψη και τους περιορισμούς του εγώ,  το οποίο λειτουργεί αμυντικά και εστιάζεται στο προσωπικό όφελος. Έτσι, είναι σε θέση να οδηγήσει τον εαυτό του, την ομάδα του, τον οργανισμό σε λύσεις με μακροπρόσθεμα οφέλη για όλο το σύστημα στο οποίο ζει και δρα.

Ο σκοπός του δίωρου διαδραστικού εργαστηρίου είναι να μας εξοικειώσει με την έννοια της Πνευματικής Νοημοσύνης και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη σημασία της στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή και πως μπορούμε να την αναπτύξουμε.

Το εργαστήρι απευθύνεται: σε όσους ενδιαφέρονται να ζουν και να δρουν με νόημα, όραμα, αξία στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Εισηγητές: Niki Anandi Koulouri, Systemic Coach, Corporate Trainer, Leadership and Creativity Development Facilitator, Dr. Markos Perrakis, Leadership Development Consultant, Trainer, Psychologist, International Speaker, Process Facilitator

niki-anandi-photoΗ Niki Anandi Koulouri εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και  Coach από το 2002. Το 2011 δημιούργησε την εταιρία 4 people matters (www.4peoplematters.com)

Σχεδιάζει και υλοποιεί workshops, εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα Executive, και Team Coaching για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού των οργανισμών, αξιοποιώντας μεθόδους και τεχνικές από τη Συστημική, την Gestalt, την εκπαίδευση μέσω τέχνης, το διαλογισμό. Στην εργασία της αξιοποιεί το Εννεάγραμμα, ένα μοντέλο το οποίο σκιαγραφεί τους 9 βασικούς τύπους της ανθρώπινης προσωπικότητας και τις περίπλοκες σχέσεις τους.

Το mantra της είναι ‘Changing Your World, Changing The World’, καθώς πιστεύει πως κατοικούμε σε έναν κόσμο ο οποίος εξελίσσεται όσο βρισκόμαστε σε αλληλεπίδραση μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα για τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο των επιχειρήσεων στο σύνδεσμο: http://nikikoulouri.com/about-what-i-believe-in-and-how-i-view-the-business-world/

Διαβάστε για τη φιλοσοφία της και την προσέγγισή της σχετικά με το coaching στον σύνδεσμο: http://nikikoulouri.com/my-coaching-philosophy-and-approach/

dr-markos-perrakis-photoΟ Δρ Μάρκος Περράκης είναι σύμβουλος ηγεσίας, ανάπτυξης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, ψυχολόγος, διεθνούς κύρους ομιλητής και Process Facilitator. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει προσφέρει ατομικά και ομαδικά, υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης και εποπτείας σε περισσότερα από 3000 άτομα, υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού (HR) και μάνατζερς. Επίσης είναι:

– Εκπρόσωπος και Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου iOpener – Οξφόρδη, και της ANSE (Ένωσης Εθνικών Οργανισμών Εποπτείας) στην Ελλάδα

– Επιστημονικός συνεργάτης της EUMU – Hellas (Ευρωπαϊκής Ένωσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

– Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Οργανωσιακή Μάθηση (SoL)

– Μέντορας και σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ και εισηγητής σεμιναρίων του ΟΑΕΔ

– Lead auditor σε συστήματα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008

Ο Δρ Περράκης είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εφαρμόζει τη μεθοδολογία Appreciative Inquiry (AI) η οποία χρησιμοποιείται από την Σύνοδο Κορυφής και τους Ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών για το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ.  (Περισσότερα: www.fractality.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εισηγητή: www.fractality.gr και www.markosperrakis.eu