Οι επιθέσεις και οι απειλές ενάντια στην ψηφιακή οικονομία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και το σύγχρονο επιχειρείν. Η επένδυση των εταιριών σε next generation δίκτυα και εξοπλισμό ασφαλείας είναι αρκετή για να δώσει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν; Υπάρχει αντίστοιχη επένδυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην κατάλληλη εκπαίδευση του ?

Η ενότητα προσφέρει μια επισκόπηση των συγχρόνων πιστοποιήσεων στην ασφάλεια πληροφοριών (vendor – specific & vendor – neutral certifications), τις γνώσεις που αυτές προσφέρουν και πως μπορούν να βοηθήσουν τη σταδιοδρομία του information security engineer αφενός και την προστασία της επιχείρησης αφετέρου.

Εισηγητής: Ηλίας Μάνος, Μηχανικός Δικτύων

iliasmanosΟ Ηλίας Μάνος εργάζεται ως Μηχανικός Δικτύων σε μεγάλη εταιρία του χώρου. Διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη “Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακά Συστήματα” με εξειδίκευση τις Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Είναι πιστοποιημένος Cisco Certified Academy Instructor – CCAI. Έχει αποκτήσει μια πολυετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης και είναι ένας από τους επαγγελματίες instructors της Interlei στην Ασφάλεια & Δίκτυα.