Με κεντρικό μήνυμα «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους», η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου OTE. Αποστολή της, είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες του σήμερα και παράλληλα να χτίζει ένα καλύτερο αύριο.

Εξελίσσοντας διαρκώς το δίκτυο κινητής, η COSMOTE έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G, το Internet του μέλλοντος. Το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα, ενώ, σε συγκεκριμένες περιοχές, οι μέγιστες ταχύτητες του COSMOTE 5G ξεπερνούν το 1Gbps. Το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με στόχο το 60% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Μέσα από τη πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο» που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της, η COSMOTE σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες και επαγγελματίες, εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο, πώς το 5G θα μας βοηθήσει να ξανασχεδιάσουμε τον κόσμο από την αρχή.  Τα 5 επεισόδια της σειράς οδηγούντο θεατή, με απλό και κατανοητό τρόπο,  σε ένα «ταξίδι εξερεύνησης» του δικτύου 5G, εξηγώντας τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας προς το καλύτερο.