25ο Συνέδριο InfoCom World

Diginvest in Greece: New Horizons!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 – Divani Caravel

The best speakers, all in one place!

Το Infocom World 2023, με κεντρικό μήνυμα “Diginvest in Greece: New Horizons!”, στις 14 Δεκεμβρίου, με την υπογραφή και την αξιοπιστία της Smart Press, έφερε στο προσκήνιο την πρόοδο και την καινοτομία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και ευρύτερα της τεχνολογίας.

Φέτος, το συνέδριο βρέθηκε στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αλλά και 25 χρόνια του Συνεδρίου InfoCom World! Επιπλέον ήταν αφιερωμένο και στη Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ World), αναδεικνύοντας τις σημαντικότερες πτυχές, την αξία των εφαρμογών της, και την επίδραση που πλέον έχει σε όλες τις κάθετες αγορές.

Με μια σειρά εξαιρετικά σημαντικών ομιλητών, το φετινό Infocom World αποτέλεσε και πάλι το «meeting point» των πρωτοπόρων του κλάδου, των ερευνητών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών, που παρουσίασαν τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της συνδεσιμότητας και το μέλλον των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, με μια ιδιαίτερη έμφαση στα δίκτυα επόμενης γενιάς, τις εφαρμογές τους, την κυβερνοασφάλεια και την πορεία προς το μέλλον και το 6G.

Άλλωστε, ο κλάδος του ICT βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, σε ένα χρονικό σημείο που οι επενδύσεις στην έρευνα, τις υποδομές και την τεχνολογική ανάπτυξη εξελίσσονται σε ζήτημα ζωτικής σημασίας. Και αυτό γιατί, καθώς η ζήτηση για ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και ασφαλή μετάδοση δεδομένων ενισχύεται, αυξάνεται παράλληλα και η ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις στην κατασκευή και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Επιπλέον, για να αξιοποιηθεί η δυναμική των δικτύων επόμενης γενιάς, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών, που θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των υποδομών. Από τους υπολογιστές αιχμής και την τεχνητή νοημοσύνη έως την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, η ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών απαιτεί χρηματοδότηση αλλά και συνεργασία μεταξύ παρόχων, επιχειρήσεων και startups.

Τη δική τους σημασία έχουν και οι επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Το Diginvest Greece: New Horizons στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή ιδεών, τεχνογνωσίας και ερευνητικών αποτελεσμάτων. Έτσι, όχι μόνο θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας, αλλά θα προσφερθούν ευκαιρίες σε ένα στελεχιακό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, «ετοιμοπόλεμο» για τη διαχείριση της πολυπλοκότητας των μεγάλων έργων, των δικτύων και των αναδυόμενων τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών.

Την ίδια στιγμή, η κυβερνοασφάλεια και η ανθεκτικότητα των υποδομών παραμένει ένας βασικός άξονας, σε κάθε συζήτηση που σχετίζεται με το ICT. Καθώς η χρήση των δικτύων αυξάνεται, ενισχύεται και η πιθανότητα για εμφάνιση κυβερνοεπιθέσεων και άλλων ψηφιακών απειλών. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις σε έρευνα, σε προηγμένα συστήματα ανίχνευσης απειλών και σε προγράμματα εκπαίδευσης, εξοπλίζοντας τους επαγγελματίες με τις δεξιότητες για αποτελεσματική άμυνα.

Καθώς ο κόσμος μπαίνει σε μια νέα ψηφιακή εποχή, οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστούν η Πληροφορική αλλά και το Τηλεπικοινωνιακό τοπίο του αύριο.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

 • Ενημερωθείτε για τα δίκτυα νέας γενιάς!

  Στο «Diginvest in Greece: New Horizons!», experts από κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και άλλους οργανισμούς, παρουσίασαν τις επενδύσεις που πραγματοποιούν και τις καινοτομίες που αναπτύσσουν. Ενημερωθείτε για τις υψηλές ταχύτητες, τη χαμηλή καθυστέρηση και τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα που υπόσχονται τα δίκτυα, ανοίγοντας το δρόμο για έναν «υπερ-συνδεδεμένο» κόσμο. Από το 5G και το FTTH μέχρι τα μελλοντικά δίκτυα και την 6η γενιά, ο τομέας του ICT παρουσιάζει τα δυνατά του «χαρτιά» στο InfoCom World. Παρακολουθήστε τις παρουσιάσεις και τα συμπεράσματα του παράλληλου επιστημονικού συνεδρίου, που διεξάγεται σε συνεργασία με το R & D του ΟΤΕ.

 • Ανακαλύψτε καινοτόμες και επαναστατικές εφαρμογές!

  Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα δίκτυα μέσω μιας σειράς καινοτόμων εφαρμογών. Από τις λύσεις Internet of Things (IoT) έως τις τεχνολογίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Δείτε πώς αυτές οι μετασχηματιστικές εφαρμογές αναδιαμορφώνουν βιομηχανίες και τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι μεταφορές και οι έξυπνες πόλεις. Ενημερωθείτε για τις πλούσιες ευκαιρίες που προσφέρουν αυτές οι εφαρμογές και για το πώς οδηγούν σε ένα πιο συνδεδεμένο μέλλον.

 • Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις στην κυβερνοασφάλεια!

  Η ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Το «Diginvest in Greece: New Horizons!» εμβαθύνει στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, διερευνώντας τις προκλήσεις που θέτει η ταχεία επέκταση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Μάθετε από ειδικούς για τις πιο πρόσφατες στρατηγικές άμυνας έναντι των κυβερνοαπειλών και για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων. Ανακαλύψτε τις καινοτόμες προσεγγίσεις στη βελτίωση των μέτρων κυβερνοασφάλειας και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς ψηφιακού οικοσυστήματος.

 • Δικτυωθείτε με ηγέτες και experts!

  Το InfoCom World έχει εξελιχθεί σε έναν κόμβο, ένα «meeting point», συνεργασίας και networking. Δικτυωθείτε με ηγέτες του κλάδου, στελέχη της αγοράς, ερευνητές, θεσμικούς, decision makers και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αναπτύξτε πολύτιμες συνεργασίες, ανταλλάξτε ιδέες και ανακαλύψτε νέα μονοπάτια για ανάπτυξη και καινοτομία, που θα έχουν έναν διαρκή και θετικό αντίκτυπο στην επαγγελματική σας διαδρομή.

 • Βρείτε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες!

  Τόσο οι νέες, επερχόμενες τεχνολογίες, όσο και τα μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, παρουσιάζουν πληθώρα ευκαιριών, είτε για άμεση δραστηριοποίηση, είτε ως subcontractors, δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα έργα αναζητούν αξιόπιστους συνεργάτες. Βρείτε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στο 25ο InfoCom World «Diginvest in Greece: New Horizons!»

Το συνέδριο απευθύνεται σε:

 • Επιχειρηματίες, CEO, CIO, CTO, CFO
 • Στελέχη Πληροφορικής και Λειτουργιών Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
 • Στελέχη Πωλήσεων και Marketing
 • Πάροχοι Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών
 • Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Λογισμικού μέσω Διαδικτύου (SaaS κλπ)
 • Εταιρείες εξοπλισμού Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
 • Στελέχη Αλυσίδων Λιανικής & Τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού
 • Εταιρείες Υλοποίησης λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού – Integrators
 • Προγραμματιστές και Εταιρείες Ανάπτυξης Εφαρμογών
 • Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιων Οργανισμών
 • Στελέχη Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας
 • Ρυθμιστικές Αρχές και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους
 • Συμβούλους Επιχειρήσεων
 • Εξειδικευμένους στις σύγχρονες τεχνολογίες Νομικούς
 • Στελέχη ESG και Εταιρικής Υπευθυνότητας
 • Καθηγητές Ανωτάτων Σχολών
 • Φοιτητές
 • καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τα Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα, την Πληροφορική και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι τομείς.

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
Mobile Connected World
Infocom Cyprus
E-business & Social Media
Infocom Security
Infocom Security Cyprus
Security Project
Hotel Tech
ESG Universe
Change Makers

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Smart Press για το εν λόγω Συνέδριο είναι:

Infocom Magazine
Infocom
Infocom Today
IT Security Pro
My Phone
Digital Life