Η εταιρεία

Η DOTSOFT ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή διατηρεί 2 γραφεία στη Θεσσαλονίκη ενώ έχει υποκαταστήματα σε Ιωάννινα, Ηράκλειο, Τρίκαλα και Αθήνα.

Από την ίδρυσή της έχει δώσει έμφαση στα σύνθετα έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας σε περιφερειακούς Δήμους και απασχολεί συνολικά πάνω από 60 στελέχη με μακρά εμπειρία στον χώρο των έργων Πληροφορικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαθέτει οργανωμένο τμήμα ερευνητικών έργων με πάνω από 40 έργα σε εξέλιξη σε Ελλάδα και ΕΕ και διεθνών έργων σε European Agencies με πάνω από 10 ενεργά συμβόλαια.

Όραμα της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στην ελληνική αγορά ως αξιόπιστος πάροχος σύνθετων λύσεων πληροφορικής διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην αγορά της πληροφορικής, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις και υλοποιώντας πραγματικά επιτυχημένα και σύνθετα έργα (integration projects).

Αποστολή μας είναι να προσθέσουμε αξία στους πελάτες μας παρέχοντας εξειδικευμένες και αξιόπιστες λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών υψηλής ποιότητας, καθιστώντας την εταιρεία έναν συνεργάτη στον τομέα της Πληροφορικής.

Κύριος στόχος της εταιρείας αποτελεί η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητάς της στον τομέα των ΤΠΕ και ειδικότερα στις υπηρεσίες και τις ολοκληρωμένες λύσεις που θα παρέχονται μέσω των νέων καναλιών διάχυσης του διαδικτύου. Ειδικότερα η εταιρεία εστιάζεται στην εδραίωση ενός ισχυρού ονόματος στην Ελληνική αγορά που αφορά την αξιοποίηση των νέων καναλιών διάδοσης του διαδικτύου.

DOTSOFT & Έξυπνες πόλεις

Στον τομέα των έξυπνων πόλεων η DOTSOFT AE ξεκίνησε την ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας διαχείρισης και αξιοποίησης δεδομένων έξυπνης πόλης το 2015 και σήμερα πάνω από σαράντα (40) ελληνικές πόλεις την αξιοποιούν καθημερινά. Το όραμα μας από τα πρώτα βήματα ήταν η ανάπτυξη μιας λύσης βασισμένης σε σύγχρονες τεχνολογίες που θα λειτουργούσε στο ιδιαίτερο περιβάλλον των ελληνικών Δήμων γνωρίζοντας τις δυσκολίες αυτών των οργανισμών. Η πορεία της εταιρείας έως σήμερα δείχνει ότι η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των Δήμων είναι μεγάλο.

Η αποστολή μας στον τομέα των έξυπνων πόλεων:

  • Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η υποστήριξη λύσεων έξυπνων πόλεων για τους σύγχρονους ελληνικούς Δήμους
  • Η δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας συστημάτων έξυπνης πόλης με το μοντέλο Smart City Operation Center as a Service (SCOCaaS)

Τα κύρια επιτεύγματά μας στον τομέα των έξυπνων πόλεων

  • Πάνω από 40 ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη έργα έξυπνων πόλεων σε παραγωγική λειτουργία σήμερα
  • Ίδρυση του πρώτου κέντρου λειτουργίας συστημάτων έξυπνων πόλεων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την e-Trikala AE στον Κόμβο Καινοτομίας GiseMi
  • Διασύνδεση με πάνω από 25 διαφορετικούς κατασκευαστές αισθητήρων

https://www.smartiscity.gr/company-profile/

Contact Info