21o INFOCOM WORLD CONFERENCE

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 – Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani Caravel

«Economy 4.0: Connected Future»

Με τα δίκτυα οπτικών ινών και τις υπερυψηλές ταχύτητες που προσφέρουν να φτάνουν πλέον με γρήγορο ρυθμό στους καταναλωτές, αλλά και το 5G να μπαίνει στα βραχυπρόθεσμα επιχειρηματικά πλάνα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, οι υποδομές επικοινωνιών στη χώρα μας αλλάζουν σελίδα.

Νέες δυνατότητες για τους πολίτες και νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις διαμορφώνουν το νέο τοπίο της ελληνικής οικονομίας η οποία, εφοδιασμένη με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, εμφανίζεται έτοιμη να προσελκύσει επενδύσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους!

Η ψηφιακή ανάπτυξη μετασχηματίζει πλέον όλους τους κλάδους της οικονομίας και αυτός ο καθολικός μετασχηματισμός, θα αποτελέσει και τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο κινήθηκε το 21ο Infocom World 2019, ο τίτλος του οποίου είναι «Economy 4.0: Connected Future». Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας!

Άλλωστε, η παράλληλη πορεία τεχνολογίας και οικονομίας είναι δεδομένη και φυσικά μετρήσιμη, αφού έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι δείκτες ψηφιακής ανάπτυξης και οι οικονομικοί δείκτες κινούνται συντονισμένα.

Εκτός όμως από την οικονομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιδρά και στο κοινωνικό επίπεδο. Από τη σχέση Πολιτείας και πολιτών, τη διαφάνεια της διακυβέρνησης, την αξιοκρατία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την υγεία, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, το νέο μοντέλο e-government αρχίζει να σχηματοποιείται.

Προφανώς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Πολιτείας, εκτός από τον κοινωνικό του αντίκτυπο, έχει και οικονομικό αποτύπωμα:

Από την ευκολία δημιουργίας επιχειρήσεων, μέχρι και την απλοποίηση των συναλλαγών με τις δομές του Δημοσίου τομέα, απελευθερώνεται ένας τεράστιος αριθμός ανθρωποωρών που μπορούν να αφιερωθούν στη δημιουργική ανάπτυξη.    

Η προσπάθεια της χώρας για να βρει το δρόμο της προς στην έξοδο από την ύφεση, θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά και των νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

Οι ίδιες μάλιστα οι επενδύσεις στις υποδομές επόμενης γενιάς, τόσο τις ενσύρματες όσο και τις ασύρματες, είναι από μόνες τους ιδιαίτερα σημαντικές, με τα πολλαπλασιαστικά τους οφέλη να αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη λάβει το μήνυμα και έχουν αρχίσει να αξιοποιούν τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών και να μετασχηματίζονται. Στο πλαίσιο του φετινού Infocom World, επιδιώξαμε να αναδειχθούν ορισμένα από τα καλύτερα παραδείγματα, case studies και success stories που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Πέρα από τις επιχειρηματικές και τις ατομικές ψηφιακές εφαρμογές, το διασυνδεδεμένο σπίτι και τα έξυπνα οικοσυστήματα οδηγούν ταχέως προς ένα δικτυωμένο κόσμο, ένα εντελώς νέο τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Ήδη, με άξονα την «έξυπνη διαβίωση», στο χώρο της λιανικής λαμβάνουν χώρα πολλές επιχειρηματικές εξελίξεις, οι οποίες φιλοδοξούν να δώσουν νέα ώθηση στην αγορά τεχνολογίας.

Στο φετινό Infocom World, είδαμε προτάσεις, υλοποιήσεις και σχέδια για την ανάπτυξη  της αγοράς Smart Home, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, αλλά και τις προοπτικές της.  

Το σίγουρο είναι ότι η εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, είναι προ των πυλών και το μόνο ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι τάσεις και οι τεχνολογίες που τελικά θα κυριαρχήσουν και θα διαμορφώσουν την επόμενη δεκαετία της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το Infocom World για μία ακόμη χρονιά ήταν το συνέδριο που κατέδειξε το μέλλον, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του: Connected Future. Συνδεθείτε λοιπόν με το μέλλον, be there, be part of the game, γιατί -όπως λέει και η κλασική ρήση: το μέλλον είναι ήδη εδώ, απλά δεν είναι διαδεδομένο ακόμη….

Παράλληλες Δράσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε μια σειρά παράλληλων δράσεων, θεματικών ενοτήτων αλλά και εξειδικευμένων labs, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, οι περίπου 2.500 σύνεδροι που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου ΤΠΕ και να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν όχι μόνο την καθημερινότητά τους, αλλά και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών TΠΕ

Το συνέδριο InfoCom World, που διοργανώνεται από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά InfoCom και Κινητή Τηλεφωνία, αποτελεί θεσμό για τις Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορικής & τα Media στη ΝΑ Ευρώπη. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς, αλλά και όσων χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα εργαλεία και τις υπηρεσίες, προκειμένου να κάνουν πράξη τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. 

Στο InfoCom World συμμετέχει σύμπασα η επιχειρηματική κοινότητα: Στελέχη Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media, CEOs, CIOs και IT Directors, Operation Managers, Data Center & Cloud Experts, Network Engineers, IT Strategists & Solution Architects, Κατασκευαστές και Προμηθευτές Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Consumer Electronics.

Στην πράξη το συνέδριο αφορά όλους τους κλάδους, δεδομένου ότι το ICT εμπλέκεται οριζόντια, έμμεσα ή άμεσα, σε όλες τις αγορές. Έτσι, μεταξύ άλλων απευθύνεται σε: System Integrators, Service Providers, Οικονομικούς Διευθυντές, Developers, IT Security Officers, IT Auditors, Μηχανικούς Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Data Analysts, Στελέχη Πωλήσεων, Διαφήμισης & Marketing, Στελέχη HR & PR, Νομικούς Συμβούλους κ.α.

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
Infocom Security
Security Project
Mobile Connected World
E-business & Social Media
Hotel Tech

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Smart Press είναι:

Infocom
Security Manager
IT Professional Security
Δορυφορικά Νέα